fbpx

Menukaart

Welkom bij restaurant Zeeuwse streken!

Wij bereiden de gerechten met verse producten uit de regio. Seafood is onze specialiteit maar we hebben ook heerlijke lokale vlees- en vegetarische gerechten. Onze missie is de gasten een fantastische ervaring te bieden in een sfeervolle, ongedwongen setting met een eerlijke keuken.

WIJNKAARTDRANKENKAART RESERVEREN

Fun Facts

Elk jaar maken we samen met Bioduin een groente kweekplan. Dagelijks voorzien lokale vissers ons van het beste seafood
En ons vlees komt van diverse Walcherse boerderijen. In samenwerking met “Herman Wines” schenken we u topwijnen
en de ”Kleine Schorre” levert ons diverse Zeeuwse bieren en Zeeuwse wijn.

Op 26 juni 2018 openden we voor het eerst onze deuren
En, … we zijn elke dag geopend

Fingerfood

Brood met boter, pesto en humus 6,00
Knoflookbrood met tomaat 5,50
Assortiment Franse en Zeeuwse kazen 10,50
8 Hereford rund bitterballen 5,50
6 Garnalenbitterballen 7,50
Kreukels gekookt in court-bouillon 7,50
Franse Crevettes: gekookte ongepelde garnalen 9,50
Bord mosselen naturel 12,50
Verse langoustines op ijs geserveerd 9,50
3 Premier zomer oesters met shot Oyster44 wodka 12,50
Gebakken Foie Gras nigiri style 9,50
Kraakverse Noordzee krabscharen koud geserveerd 12,50

Menu en Seizoen Special

3-gangen Shared Diner

. Gezellig en lekker tafelen voor iedereen
. Laat u verrassen door de chef
. Het beste van het seizoen uit de streek
. Alleen per tafel te bestellen

p.p. 32,50
Seizoen special

. In court-bouillon gekookte Zeeuwse kreeft per 600 gram

29,50
Fruits de mer ZEEUWSE STREKEN

. Oesters, mosselen, scheermessen, kokkels, krabscharen, halve kreeft, langoustines, garnalen
. Geserveerd op ijs
. Ook lekker als voorgerecht om te delen

p.p. 29,50

Voorgerechten

Sashimi Zeeuws rund met stroop van Aceto Balsamico 12,50
Gebakken zwezerik met gerookte kalfslonghaas 14,50
2 Hollandse nieuwe haring met schuim van gin en komkommer 9,50
Sushi Langoustine en California roll zalm 13,50
Tartaar wilde zeebaars met citrus en zeebanaan 14,50
Salade verse pijlstaart calamares en huisgerookte zalm 13,50
Vlaamse garnalenkroketten met Hollandse garnaal 12,50
Salade zeegroenten, Walcherse kaas en noten 9.50
Bisque Noordzeekrab met seafood 12,50
Wisselende weeksoep van groenten uit de tuin van Bioduin 8,50

Hoofdgerechten

Dagverse zeetong ongeveer 300/350 gram op klassieke wijze 29,50
Gekookte Zeeuwse mosselen op Thaise, Zeeuwse of klassieke wijze 23,50
Wilde zeebaars met antiboise 26,50
Noordzee krab en halve kreeft 24,50
Gebrande makreelfilet met Yuzu-miso mayonaise 18,50
Streek van de week! Wisselend streekgerecht, kijk op het bord wisselend
Gekookte Zeeuwse kreeft per 600 gram 29,50
Fruits de mer ”Zeeuwse Streken”, al het lekkers uit de zee 29,50
Risotto met Oosterschelde zeewier en zeegroenten 18,50
Gebakken steak van Zeeuws rund 22,50
Walcherse kalfsentrecote van de houtskool grill 22,50
Gegrilde scharrelkip van de lokale boer uit Wolphaartsdijk 19,50

Voor de kleine Zeeuwse gast

Verse  frites en groenten met: garnalenkroket, gebakken vis of steak 9,50

Desserts

Hangop van Zeeuwse yoghurt met zomerfruit van Bioduin 6,50
Zeeuwse Babbelaar en Bolus ijs 6,50
Chocolade granache met passievruchtensorbet en Citrus 7,50
Kaasplank met homemade compote:  Franse en Zeeuwse kazen 10,50
Crème brûlée Frangelico met hazelnoot 7,50
Kids bol ijs met M&M’s 4,50

Speciale koffie

Zeeuwse, French, Irish, Italian, Spanish 7,50
Café Affogato – de enige echte ijskoffie 6,50

Speciale koffie

Zeeuwse, French, Irish, Italian, Spanish 7,50
Café Affogato – de enige echte ijskoffie 6,50

Cognac

Zeeuwse Incognito Schouwen-D®uiveland                                       . gedestilleerde wijn van Zeeuwse bodem, 3 jaar gerijpt 9,50
Remy Martin VSOP
. 1 jaar gerijpt in 20 jaar oude vaten
7,00

Grappa

Nonino Merlot
. prachtige grappa, het perfecte digestief met chocolade
9,50
Nonino Vendemmia
. een grappa met zachte vanille tonen, 18 maanden gerijpt
9,80
Zeeuws Grappae Liqueur Schouwen-D®uiveland
. zoete grappalikeur, 28% en van Zeeuwse bodem
7,50

Dessertwijn

Alvear Montilla-Moriles Pedro Ximenez 1927
. gemaakt van zoete druiven, uitstekend bij chocola of kaas
9,90
Etim Verema Tardana Blanc
. witte dessertwijn van de Garnacha blanca
9,80